HTML

Friss topikok

Ezért utálom a...

Közösség

Internetadó - Vissza a középkorba!

2014.10.21. 23:54 Ki volt öntve a víz valahol a konyhában

Rendesen megkapta már tőlem ez a kormány a magáét, de ez az internetadó tervezet azért érdemel némi szócséplést. Miről is van szó? Mélyen tisztelt kormányzó pártunk kitalálta, hogy jól megsarcolja a galád internetezőket, méghozzá nem is kicsit: minden megkezdett gigabájt letöltése után 150 forint plusz adót vetnének ki a szolgáltatóra - magyarul a felhasználóra, mert azt senki ne gondolja, hogy egy piacorientált vállalat (amúgy helyesen) nem ezt fogja tenni. Míg 2008-ban még hevesen tiltakoztak az akkori kormány hasonló terve ellen, lásd: http://www.fidesz.hu/hirek/2008-04-26/az-internetado-tervenek-visszavonasara-szolit-fel-a-fidesz/ most gyönyörűen segget csináltak a szájukból.

Mi lesz ennek a következménye? Nagyjából az, hogy visszautazunk valahová a 90-es évek utolsó éveibe, ahol a jó öreg betárcsázós net még jócskán korlátozta a világháló nyújtotta lehetőségek kihasználását.

Persze az adó összege még változhat, mert szerény számítások szerint így havonta akár 30-50 ezret is perkálhat valaki, aki mondjuk otthonról dolgozik, felhő alapú szolgáltatásokat használ; vagy csak szimplán netfüggő, és éjjel-nappal igyekszik tudásszomját oltatni. Minő eretnekség, akár külföldi oldalakról is!

Az internet ma már megkerülhetetlen tényező, és hiába gondolják a menetelő birkák, nemzetieskedő droidok valamiféle sátáni találmánynak, a gazdasági és személyes kommunikáció első számú platformjává vált.

Bizonyára a Fideszke elkötelezett hívei között alacsonyabb azoknak az aránya, akik az internetet munkavégzésre használják. Újságírók, marketing szakemberek, rendszergazdák, és még megannyi értelmiségi számára lesz ez hatalmas érvágás, mellyel a kormány duplán nyer. Először is ott van a közvetlen haszon, amit az átlagon felüli letöltésmennyiségért ki kell fizetniük, másrészt korlátozva, akadályozva lesznek munkájukban. Felnőhet egy olyan generáció, melyben egy óriási szakadék lesz megfigyelhető az internetes szolgáltatásokért fizetni tudók, és azok között, akik már eleve reménytelen közegbe születnek, és kénytelenek úgy felnőni, hogy nem jutnak az őket megillető objektív információk birtokába. Mert nagyon jól tudja ezt a kormány is, hogy az interneten még viszonylag szabadon nyilváníthatunk véleményt, és akár gyalázhatjuk is őket büntetlenül. Még.

Kíváncsi vagy, milyen fő indokkal lesz ez az adó bevezetve? Idézzük fel Varga Mihály szavait: "azért terjesztik ki a távközlési különadót, mert az internetes kommunikáció teret nyert “a hagyományos telefonos kommunkációhoz képest.” 

Nagyszerű, törjék is le gyorsan a világra nyitottabb réteg szarvát, hát micsoda aljasság ez, hogy képesek a legmodernebb, legkényelmesebb eszközöket használni? Uccu, fejlődjünk visszafelé, mondjuk le az internet-előfizetést, várjuk pénteken a tv újságot, és karikázhatjuk befele a megnézni kívánt "műsorokat". 

Javaslom, legyen különadója az e-mailezésnek is, hiszen a postai levelezés magánszemélyek között gyakorlatilag megszűnt. Adóztassák meg a mobiltelefonokat is, mert azok jelentős részéről internetezni lehet, és ördögi kommunikációs csatornákat is használhatunk. Álljunk csak szépen sorba az utcai telefonfülkéknél! Aztán jöhet az államilag irányított gépjárműhöz jutás, épülhetnek újra a szocreál üdülők, majd végül szépen visszamászunk a fára, és a kommunikációnk a makogás szintjére sorvad.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz internetadó

A bejegyzés trackback címe:

https://ezertutalom.blog.hu/api/trackback/id/tr446815595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása